skoljobb.se

Kopperskolan söker lärare i svenska som andra språk

Regioner
Utgår

2022-05-27

Ansök nu

Kopperskolan söker lärare i svenska som andra språk

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Kopperskolan ligger lugnt och naturskönt nära centrum och idrottsanläggningar. Här finns runt 300 elever från förskoleklass till årskurs 6. Kopperskolan strävar efter en god värdegrund, med glädje och engagemang, vilket är en förutsättning för ett positivt lärande. Tillsammans arbetar vi för att skapa en god gemenskap i klasser och arbetslag.

Arbetsuppgifter:

Detta får du arbeta med:
Du kommer att arbeta med undervisning i sva i kombination med annat / andra ämnen. I ditt arbete tar du ansvar för planering, uppföljning, dokumentation och värdegrundsarbete utifrån läroplanen Lgr 22.

Som lärare hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor bidrar till skolans utveckling, samt där vi tillsammans strävar efter att utvecklas och nå de uppsatta målen. I tjänsten ingår eventuellt också mentorskap.

Du varierar din undervisning och anpassar dig till elever och gruppen så att alla elever lär och utvecklas. Att arbeta som lärare handlar om att ständigt utvecklas utifrån de elever vi möter. Du ska ha en god pedagogisk kompetens samt vara väl förtrogen med grundskolans styrdokument samt att använda dig av digitala verktyg i din undervisning.

Omfattning: 50-80%.

Kvalifikationer:

Vi söker en legitimerad lärare i svenska som andra språk gärna med bred behörighet i tex. matte, no, svenska eller engelska. Du är en pedagogisk ledare och som brinner för utveckling av undervisning och är bekväm med att använda dig av digitala lärarresurser i din undervisning.

Du ska ha ett arbetssätt där elevinflytande och flexibilitet är en naturlig del. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation, mål och resultat. Du har egenskaper som innefattar både struktur och kreativitet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du är tydlig gentemot elever, föräldrar och kollegor.

Vi erbjuder:
Ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. En hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor arbetsgivares bredd och utvecklingsmöjligheter.

Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt, detta och lärarlegitimation ska tas med redan till första intervjun.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde 12/8-22 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökan går ut.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-05-27

Arbetsgivarens referensnummer: A1119325

 

Dela detta jobb

Kopperskolan söker lärare i svenska som andra språk

Stenungsunds kommun