skoljobb.se

Gymnasielärare biologi + annat ämne

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-10

Ansök nu

Gymnasielärare biologi + annat ämne

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
 

Ditt nya jobb
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt, samt tillsammans med kollegor och elever planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att eleverna kan ta egna initiativ och ansvara för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback, och att se det som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Du kommer att undervisa i biologi och eventuellt annat ämne utifrån din kompetens. Du kommer tillhöra rektorsområde två där IB- och naturprogrammet ingår. I arbetet ingår mentorskap där du ger stöd och vägledning åt dina elever. Tillsammans med dina engagerade kollegor i arbetslaget/ämneslaget arbetar ni kontinuerligt för att förändra och förbättra undervisningen.
 

Din kompetens
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet i biologi och annat ämne. Vi har också höga krav på att du i undervisningen visar engagemang och att du kan inspirera våra elever till goda studieresultat. Vidare har du goda IT-kunskaper och kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning. För tjänsten på IB-programmet ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning inom IB, och eftersom undervisningen då sker på engelska krävs också att du har erforderliga kunskaper för detta.

Du har intresse och förmåga att verka i ett arbetslag/ämneslag. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet. Erfarenhet av att arbeta som gymnasielärare är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
 

Bra att veta 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!
 

Vill du veta mer?
Andreas Holm, rektor, tfn: 036-10 54 92 alt. e-mail: andreas.holm@jonkoping.se

Fackliga företrädare


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Gymnasielärare biologi + annat ämne

Jönköpings kommun