skoljobb.se

Gruppchef till Resurscentrum

Ansök nu

Gruppchef till Resurscentrum

Om jobbet
Södertälje kommun söker gruppchef för Team Lärande på Lärande och hälsa, Resurscentrum.

Ledarskap i Södertälje  
Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.  

En dag på jobbet
I Södertälje pågår ett framgångsrikt arbete för att stärka kvalitén i undervisningen för att ge eleverna större möjligheter att lära. Huvudmannen är mycket aktiv i detta arbete och en av de insatser som varit framgångsrik är utvecklingslärarinsatsen. Utvecklingslärararna samarbetar med en skola under en avgränsad period utifrån ett av skolans identifierade utvecklingsområden.

Som gruppchef för Team Lärande ansvarar du för att leda de nio utvecklingslärarnas arbete. I uppdraget ingår också personalansvar för enhetens administratör samt en IT-tekniker med ett kommunövergripande uppdrag, samt övergripande ansvar för våra lokaler. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med tre andra gruppchefer och verksamhetschef för Resurscentrum. Ditt uppdrag innebär att du kommer att röra dig på många olika arenor och dina arbetsdagar kommer vara varierade. Du kommer att vara ute på skolor för att observera undervisning och du kommer leda samt planera utvecklingsinsatser tillsammans med verksamhetscheferna för gymnasie- respektive grundskolan, strateger från utbildningskontoret samt dina medarbetare.
Hos oss får du möjlighet att verkligen göra skillnad - för många elevers framtid och på många olika sätt!

Vem är du?
Krav:
- Högskoleexamen med pedagogisk inriktning
- Egen erfarenhet av undervisning samt att du håller dig uppdaterad om aktuell forskning med inriktning mot undervisning och skolutveckling
- Erfarenhet av att leda personal samt tidigare ansvar för verksamhetsutveckling, gärna från mer än en arbetsplats.
- Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift
- God datavana med kunskaper inom Microsoft Office
Meriterande:
- Erfarenhet av kommunövergripande utvecklingsarbete inom utbildningsverksamhet
- Erfarenhet av att av leda arbetsmiljöarbete
- Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

- Du är en stabil pedagogisk ledare med god samarbetsförmåga
- Du är kreativ och strukturerad och kan fatta strategiska beslut
- Du följer du upp och utvärderar olika typer av resultat       

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi kommer att lägga stor vikt vid dem.  

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du får chansen att göra skillnad för elever i Södertälje kommun. Vi tillämpar årsarbetstid, vilket ger möjlighet till flexibilitet i arbetstiden.
Utöver det så har vi bland annat friskvårdsbidrag, semesterväxling, så att du kan byta ut semesterersättning till fler lediga dagar.
Vi satsar på våra chefer och erbjuder kompetensutveckling bl.a. genom vårt mentorsprogram samt möjlighet till kollegial handledning som sker kommunövergripande.
Lärande och hälsa finns i nyrenoverade lokaler i Mariekällskolan, nära pendeltågsstationen.
Varmt välkommen med din ansökan!  
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Gruppchef till Resurscentrum

Södertälje kommun - Utbildningskontoret