skoljobb.se

Grundskollärare i matematik, teknik och NO-ämnen åk 7-9

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Grundskollärare i matematik, teknik och NO-ämnen åk 7-9

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem.

Södra skolan (skolår F-9) har två rektorer som ansvarar för F-3 respektive åk 4-9. Ett samarbete sker också med grundsärskolan, som är integrerad på enheten. Den varierande omgivningen i naturen med vatten, skog och möjlighet till utevistelse ger eleverna rik möjlighet att utveckla olika intressen och färdigheter. Vi har stort samarbete med olika föreningar för att eleverna ska utveckla och se samband mellan skola och samhälle. På Södra skolan lägger vi stor vikt vid att:
- Aktivt arbeta med värdegrundsfrågor och alltid sätta eleven i centrum.
- Förhindra all form av utanförskap.
- Lägga stor vikt vid orden samarbete, trygghet, ansvar, respekt, kunskap som bildar vårt ledord STARK.
- Ge eleven möjlighet att arbeta tematiskt där hälsa, kommunikation och naturvetenskap blir viktiga inslag i undervisningen.
- Våra elever växer upp till trygga, självständiga individer med breda kunskaper.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att undervisa i ämnena matematik, teknik och NO-ämnen i åk 7-9.
I tjänsten ingår även mentorskap för en grupp elever tillsammans med en erfaren kollega här på skolan.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad grundskollärare för grundskolans åk 7-9 i ämnena matematik, teknik och NO-ämnen. Är du inte legitimerad i samtliga eftersökta ämnen är din ansökan trots allt intressant!

Förutom ovanstående är vi måna om att du som ny medarbetare till oss på skolan har ett positivt förhållningssätt gentemot dem du möter i vår verksamhet. Du ser lösningar snarare än problem, dvs du har lätt för att ta initiativ och finna lösningar på egen hand eller tillsammans med kollegor. Du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och föräldrar.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringsperioden.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Grundskollärare i matematik, teknik och NO-ämnen åk 7-9

Motala kommun