skoljobb.se

Fysioterapeut

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Fysioterapeut

 

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm är en av fyra orter i landet som har ett Riksgymnasium (RgRh) för Rörelsehindrade för knappt 40 ungdomar med omfattande rörelsenedsättning. Verksamheten innefattar skola, boende och habilitering. Habiliteringen består av ett tvärprofessionellt team på 13 personer. RgRh är en del av S:t Eriks gymnasium vid Fridhemsplan.

Arbetsbeskrivning

Som fysioterapeut vid RgRh ingår du i ett arbetslag bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logoped, kuratorer och psykologer. Arbetet sker i samarbete med andra yrkeskategorier på skolan och elevhemmet. Du arbetar med förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder så som träning, utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt information och rådgivning till eleven och dennes nätverk. Insatserna sker för det mesta på individnivå, men ibland även på gruppnivå. Du och övriga i habiliteringen ansvarar för att ge våra ungdomar stöd i det dagliga livet, på fritiden och i sitt vuxenblivande. Dina insatser utgår från ungdomarnas individuella behov och ska vara tillgängliga under skoldagen. Vid behov kan insatser behöva utföras övriga tider.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet gällande yoga och dans är meriterande.

Erfarenhet och kunskap gällande målgrupp och habilitering är ett krav.
Meriterande: har erfarenhet av bassäng- och gymträning för målgruppen samt erfarenhet av journalsystemet PMO.

Du bör vara samarbetsvillig, då vi arbetar i team runt eleven, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör kunna planera och lägga upp din arbetsdag på egen hand och samtidigt vara flexibel och snabbt kunna strukturera om. Du är prestigelös och kan rycka in där det behövs. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Utdrag ur belastningsregister krävs.

Dela detta jobb

Fysioterapeut

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen