skoljobb.se

Förstelärare till grundsärskola

Regioner
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Förstelärare till grundsärskola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Solbergaskolan ligger i norra Älvsjö, en skola med grundskola F-6 samt två grundsärskoleverksamheter, Mockasinen och Broskolan, vilka sammanlagt har plats för ca 35 elever med diverse funktionsvariationer bla flerfunktionshinder, autism och IF. Samtliga elever läser för närvarande enligt grundsärskolans kursplan för ämnesområden. Vi arbetar i klassteam där även elevassistenter ingår. Vi söker en klasslärare (specialpedagog/speciallärare) med försteläraruppdrag.

Arbetsbeskrivning

SPECIALLÄRARE/SPECIALPEDAGOG:
Vi söker en speciallärare/specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning med erfarenhet av arbete i grundsärskolans ämnesområden, autism och tydliggörande pedagogik. Förutom undervisning kommer du ansvara för planering, utförande och utvärdering, vilket utformas i samråd med teamet. Du är lyhörd för elevernas individuella förutsättningar och behov och arbetar för att utveckla åtgärder i undervisningen. Du kommer som klasslärare vara ansvarig för 5-7 elever och ha det övergripande ansvaret för deras kunskapsutveckling. Eleverna är inom AST och andra funktionsvariationer med IF, där beteendeproblem kan förekomma. Förmåga till samarbete i team med lösningsfokusering krävs för arbetet och du har vana av samarbete med elevassistenter gällande arbetssätt och elevernas undervisning utifrån styrdokumenten. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö skapas och har en god bedömnings- och anpassningsförmåga. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap. Ett nära samarbete med övriga lärarkollegor finns inom verksamhetens organisation och struktur.

FÖRSTELÄRARUPPDRAGET:
Som förstelärare kommer du att ingå i grundsärskolans skolutvecklingsgrupp där även utvecklingslärare och skolledare ingår. Tillsammans läggs grund för grundsärskolans utvecklingsarbete som genomförs med övrig personal. Förstelärare och utvecklingslärare leder tillsammans veckovisa möten med grundsärskolans lärarlag.
I uppdraget ingår dessutom att utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidra till att:
- utveckla och synliggöra grundsärskolans undervisning/pedagogiska metoder/strategier samt elevernas lärande, utveckling och studieresultat
- arbeta för en trygg lärandemiljö och en tro på alla elevers förmåga att lära
- vara ett stöd till skolledningen i det pedagogiska ledarskapet
- initiera och /eller driva pedagogiska utvecklingsprojekt i linje med grundsärskolans kvalitetsarbete och utvecklingsbehov
- vara väl förtrogen med aktuell forskning, framförallt gällande grundsärskolan och enligt skolutvecklingsgruppens utvecklingsplan
- vara aktiv i det kollegiala samtalet för att positivt utmana och stödja kollegor

Kvalifikationer

Speciallärare/specialpedagog med behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden. Du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola med flera olika elevgrupper/funktionsvariationer. Då vi arbetar efter ett eget uppbyggt system där dokumentation ingår, krävs det att du har ett strukturerat, systematiskt och organiserat arbetssätt. Du är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Är trygg, stresstålig, flexibel och har en god förmåga att motivera andra, såväl elever som elevassistenter. Du har en drivkraft i att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Som speciallärare leder du undervisningen samt arbetar direkt med elever i undervisningssituationer. Att du använder AKK är meriterande, liksom erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Övrigt

Vi tar inte emot ansökningar via e-post!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-12
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3270
Kontakt
  • Bo Carlgren, bo.carlgren@edu.stockholm.se
Facklig företrädare
  • Carina Andersson, Lärarförbundet, 08-50821251
Publicerat      2022-05-09
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Förstelärare till grundsärskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen