skoljobb.se

logga

Förstelärare till Atlas skolan

Regioner
Utgår

2022-12-04

Ansök nu

Förstelärare till Atlas skolan

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som förstelärare i skolan innebär att arbeta för att utveckla verksamheten i något/några av ämnena för att öka måluppfyllelsen.

Som förstelärare i skolan har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som lärare i motsvarande årskurser och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning. Förutom uppdraget som speciallärare gäller följande uppdrag för försteläraren

  • Arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen

  • Handleda (coacha) andra lärare och föra pedagogiska samtal

  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande

  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i undervisningen

  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Som speciallärare har du ansvar för det specialpedagogiska arbetet och arbetet kring elever i behov av särskilt stöd. I ditt arbete förväntas du bidra till att upptäcka och kartlägga elevens stödbehov samt säkerställa att arbetsmetoden som används är forskningsbaserad och utvärderingsbar i så stor utsträckning som möjligt. Din uppgift är att säkerställa en god kvalitet på utredande kartläggning och aktuellt stöd samt upprättande av åtgärdsprogram kring detta. Du kommer att samarbeta med klasslärare runt enskilda elevers behov av anpassningar.

Som speciallärare har du en viktig uppgift i att stödja arbetet med elever som riskerar att inte nå de nationellt uppställda målen. Du arbetar med detta både genom klassrumsundervisning och i enskild undervisning. 

Din arbetsplats

Atlasskolan är en interkulturell F-6 skola som ligger på Garnisonen. Hela området är kulturminnesmärkt och skolan är ett före detta logement som ligger centralt med gångavstånd till det mesta – eklandskapet på Tinnerö, city, Trädgårdsföreningen, Gamla Linköping och Valla friluftsområde för att nämna några. Skollokalerna är ändamålsenliga och väl tekniskt utrustade. 

Skolan strävar efter att eleverna ska få hög interkulturell och demokratisk kompetens för att i framtiden kunna verka i en globaliserad värld. Flera av de legitimerade lärarna har internationell bakgrund vilket gör kollegiet både dynamiskt och spännande. På skolan finns två sektioner för elever vars föräldrar vistas tillfälligt i Sverige som gästforskare, specialister inom olika områden eller som är internationella nyckelpersoner inom näringslivet. Undervisningen i dessa sektioner sker på engelska och svenska. 

Du som söker

Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen med inriktning läs och skrivsvårigheter, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av det pedagogiska arbete som läraruppdraget innebär.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du har en god förmåga att skapa delaktighet i verksamheten och kan skapa och underhålla relationer på arbetsplatsen. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är trygg i dig själv och ser relationer i dess rätta perspektiv. Vidare tar du ansvar för din uppgift och driver dina processer framåt.  

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. 

Övrig information

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning som grund och förstelärare är tidsbegränsat förordnande

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10389

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Förstelärare till Atlas skolan

Linköpings kommun