skoljobb.se

Förstelärare i Svenska som andraspråk

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-21

Ansök nu

Förstelärare i Svenska som andraspråk

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som förstelärare i svenska som andraspråk arbetar du i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.

Det ingår också i uppdraget medverka i skolans utvecklingsgrupp och att tillsammans med skolans övriga förestelärare planera för och genomföra skolans gemensamma kompetensutveckling.

Uppdraget är ett förordnade på tre år där du har en tillsvidaretjänst som lärare i botten.

Välkommen till oss
Junedalskolan består just nu av ca 850 elever i grundskola, grundsärskola 7–9, där elevunderlaget i båda dessa verksamheter kommer att öka framöver. Vi arbetar för att eleverna ska nå efter sin förmåga toppen av sin potential. För att eleverna ska kunna nå dit behöver vi bra lärare/personal som kan motivera, stimulera elevernas nyfikenhet och ha höga förväntningar på deras förmåga att utvecklas. Junedalskolan ligger i centrala delarna av Jönköping. Vi har både närheten till city och dess faciliteter och 10 min promenad till Jönköpings stadspark. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. 

Din kompetens
Meriterad förstelärare. Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:
• är legitimerad lärare i svenska som andraspråk
• genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
• har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat,
• har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.
• har grundläggande IT-kompetens
• använder IKT som en naturlig del i undervisningen.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
• CV
• Lärarlegitimation
• Examensbevis
• Studieintyg (Ladok)
• Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)

Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till lisa.stark@jonkoping.se.
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Irena Hanzek, Rektor tfn 036-10 61 80, irena.hanzek@jonkoping.se
Ulrika Martinsson, Utvecklingsstrateg: ulrika.martinsson@jonkoping.se
Lisa Stark, Utvecklingsstrateg:  lisa.stark@jonkoping.se
Fackliga representanter

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Junedalsskolan
Anställningsform    Tidsbegränsad
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2021-01-11 till 2024-01-10
Sista ansökningsdag    2020-08-21
Referensnr    20-60-1514
Publicerad    2020-06-24

Dela detta jobb

Förstelärare i Svenska som andraspråk

Jönköpings kommun