skoljobb.se

Förskollärare Viksbergs förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Förskollärare Viksbergs förskola

En dag på jobbet

Du leder, driver och utvecklar arbetet på din avdelning och förskolan tillsammans med barn och kollegor utifrån våra värdeord välkomnande, glädje delaktighet, kreativitet och tillit samt Reggio Emilias pedagogiska filosofi och förhållningssätt. Tillsammans med barn och kollegor arbetar ni processtyrt i ett projekterande arbetssätt och använder pedagogiska dokumentation för att synliggöra och fördjupa gruppens och individens lärprocesser.
Det pedagogiska arbetet samt den pedagogiska miljön, inne och ute, genomsyras av hållbar utveckling, estetiska uttryckssätt, lek och språk- och kunskapsutvecklande arbete och utgår från vårt systematiska kvalitetsarbete. Du har ett gott samarbete med barn, vårdnadshavare och kollegor.
Viksbergs förskola har sex avdelningar med två torg och ligger i lantliga Viksberg, nära naturen. Den byggdes 2018 och är byggd i två våningar.
Ritorp-Viksbergs förskolor består sedan ett år tillbaka av fyra förskolor som har en stabil och tydlig grund att utgå ifrån i utvecklandet av vår identitet. 


Vem är du? 

Du är en ansvarstagande, engagerad, kreativ, nyfiken och kommunikativ person som ser att reflektion och dialog är avgörande för att arbetet på avdelningen ständigt ska befinna sig i utveckling. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsfokuserad och vara aktiv i dialog och samspel med barnen, vårdnadshavare och kollegorna i ditt arbetslag. Du ser delaktighet och samarbete som viktigt, ser varje persons kompetens och förmågor och ger alla möjlighet att använda dessa i vardagsarbetet och i utvecklingsarbetet på avdelningen och på förskolan.

Krav:
- examen med legitimation från lärarhögskola, inriktning förskollärare/lärare mot yngre åldrar
- god svenska i tal och skrift.
- kunskaper om Reggio Emilias filosofi och förhållningsätt
- kunskaper och erfarenheter av arbete med digitala verktyg

Meriterande:
- kunskaper kring ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
- erfarenhet av ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt
- erfarenhet av att utveckla pedagogiska miljöer
- erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd


Vi erbjuder dig 

- ett omväxlande och utmanande arbete med möjlighet att göra skillnad för barnen.
- arbetskläder
- möjlighet till semesterväxling.
- kompetensutveckling.
- friskvårdsbidrag


Välkommen till oss!  

Ritorp-Viksbergs enhet består av fyra förskolor som är belägna mellan Brunnsängs centrum till lantliga Viksberg. Brunnsäng ligger nordost om Södertälje centrum. I området finns stora grönområden, naturmark och ligger inte långt ifrån Södertälje kanal och Mälaren.
Södertäljes kommunala förskolors verksamhetside
Förskolan i Södertälje kommun har ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och tar inspiration av Reggio Emilias förhållningssätt och pedagogiska filosofi.

Det innebär att vi särskilt tagit ställning för att:
Förskolan är en demokratisk mötesplats och en plats för socialisering och lärande, där barns språkutveckling särskilt är i fokus med berättande och litteratur som centralt innehåll.
Förskolan är en plats där lek, utmaningar och estetiska uttryckssätt är förutsättningar för lärande och utvecklande av barns förmågor och kunnande
Varje barns utveckling och lärande ligger till grund för utbildningens innehåll och undervisning i vår strävan efter att nå likvärdighet för att stärka barns möjligheter till en framtida skolframgång.


Vid frågor angående tjänsten kontakta Nina Ukonsaari, 08-523 6248 eller Karin Cederblad 08-523 03989. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av arbetet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Förskollärare Viksbergs förskola

Södertälje kommun - Utbildningskontoret