skoljobb.se

logga

Förskollärare vid Vemdalens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Förskollärare vid Vemdalens förskola

Vi är en förskola med två avdelningar. Vi ligger mitt i Vemdalens by med närhet till skola, bibliotek och ica. Vi har ca 1 mil till Vemdalsskalet och Björnrike, med stora möjligheter till alpin- och längdskidåkning under vintersäsong. Vemdalen är Skistars tredje största skidort. Området har också stort utbud av fina skoterleder. Sommarsäsongen bjuder Vemdalen bland annat på vandring, fiske och fina cykelleder.

Vi på Vemdalens förskola vill ta tillvara på naturen och utevistelsen, vi är aktiva och vill främja rörelseglädje genom olika aktiviteter året om. Vi har en utomhusmiljö med goda möjligheter. Vintertid erbjuder vi barnen att åka både längdskidor och skridskor. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som förskollärare är att arbeta i enlighet med förskolan läroplan LpFö2018. Du kommer att ansvara för planering, uppföljning och dokumentation av verksamheten samt tillsammans med arbetslaget genomföra den pedagogiska verksamheten och undervisningen för barn i åldrarna 1-5 år.

I uppdraget ingår att vara en god förebild för barn och kollegor samt att ha en god förståelse för alla människors lika värde, det vi kallar ett tillitsfullt förhållningsätt. Att samverka respektfullt med vårdnadshavare och kollegor är av största vikt, och i rollen ges du möjlighet att ta ett stort eget ansvar för att förverkliga målen i läroplanen. Vi har också ett stort fokus på det systematiska kvalitetsarbetet i våra förskolor där du som förskollärare aktivt deltar för att hela tiden höja kvalitén och utveckla undervisningen för våra barn. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare alternativt har god erfarenhet inom yrket. Du är förtrogen med läroplanen och engagerad i implementeringen av Lpfö-18. Vidare har du adekvat digital kompetens för att hantera de tekniska hjälpmedel som är vanligt förekommande i arbetet. 

Goda språkkunskaper i samiska är meriterande.

Till denna tjänst är uppvisande av utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.  

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har vad vi kallar ett tillitsfullt förhållningssätt. Du är van att ta eget ansvar och är lyhörd inför barns viljeyttringar. Du är en närvarande pedagog som har lätt att samarbeta med olika människor och har alltid fokus på ditt uppdrag tillsammans med barnen och uppmuntrar till upptäckt, utveckling och användning av förmågor och styrkor hos varje individ.
Vi tror att du drivs av samarbetsvilja och tar dig an arbetsuppgifter på ett lösningsorienterat sätt för att hela tiden bidra till utveckling av den pedagogiska verksamheten och förskolans lärmiljöer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

- Trivsam och god arbetsmiljö för barn och kollegor
- Dator/ipad
- Arbetskläder
- Tid för planering och reflektion
- Möjlighet att driva en förskola i utveckling

Dela detta jobb

logga
Förskollärare vid Vemdalens förskola

Härjedalens kommun