skoljobb.se

logga

Förskollärare till Holkens och Kobjers förskolor

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Förskollärare till Holkens och Kobjers förskolor

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På förskolorna Holken och Kobjer ligger pedagogernas barnsyn till grund för de möjligheter som ges. Pedagogerna utgår ifrån och fångar upp barnens intressen och behov för att skapa en utbildning som ägs av barnen. 

På förskolorna Holken och Kobjer har pedagogerna tydliga riktlinjer, är konsekventa och goda förebilder. Utbildningen och undervisningen sker ofta i mindre grupper och i tvärgrupper. Det ger både barn och pedagoger möjlighet att skapa relationer mellan avdelningarna och tillvara ta på pedagogernas kompetens.

Den pedagogiska miljön är i ständig utveckling för att på bästa sätt möta barnens lärande, kunskaper och färdigheter.

Barnkonventionen, Grön Flagg och ett språkutvecklande arbetssätt ligger till grund för utbildningen.

Våra förskolor är belägna nära Lunds centralstation med närhet till både kultur och grönområden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu 1-3 framåtriktade förskollärare som sätter barnet i centrum!

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik utbildning. Du som förskollärare kommer att leda och utvecklar vår pedagogiska verksamhet, tillsammans med ditt arbetslag.

Du har ett särskilt ansvar för utbildningen och undervisningens kvalité. Du arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Förskollärare har huvudansvar för genomförandet av reflektion, dokumentation och lärande med arbetslaget samt kollegor på förskolan. 

Ditt pedagogiska ledarskap är viktigt tillsammans vill vi skapa en förskola i världsklass. Vi driver tillsammans en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. På våra förskolor är det förskollärarna tillsammans med arbetslaget som har yttersta ansvar för barnet samt behovs insatser. 

Vi vill genom kollegialt lärande och gemensam målbild, möta varje barn för tillsammans skapa förutsättningar för lärande. 

Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen, skapar förutsättningar och möjligheter för alla barn att utvecklas. 

Tillsammans arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur. Där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar. 

Som stöd i ditt arbete har du nära samarbete med kollegor, bitr. rektor, rektor och handledning av specialpedagog. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är legitimerad förskollärare och får gärna ha erfarenhet inom yrket.

Vi ser gärna att du har intresse och kunskap av tillgängliga lärmiljöer, språkutvecklande arbetssätt och TAKK.

För oss är det även viktigt att du vill bidra till vårt kvalitetsarbete. Våra förskolor håller generellt en hög kvalitet och vi arbetar ständigt för att förbättra och utveckla våra utbildningar. De olika fördjupningsområden som förskolorna arbeta med just nu är bland annat, ökad tillgänglighet, språkutvecklande arbetssätt samt barnkonventionsarbete. Som ett stöd i förskolornas utvecklingsarbete har vi återkommande BFFL- grupper, Bedömning för förskolans lärande.

Vi driver tillsammans en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. På våra förskolor är det förskollärarna tillsammans med arbetslaget som har yttersta ansvar för barnet samt behovs insatser. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställda medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Augusti -22

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-23

Referensnummer

2022/694

Kontaktperson(er)

  • Camilla Grankvist, tf rektor, 046-3596516

Facklig(a) företrädare

  • Kia Widerberg, Lärarförbundet, 046-3595003

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Holkens och Kobjers förskolor

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen