skoljobb.se

logga

Förskollärare till förskolan i Moheda

Företag Alvesta kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Förskollärare till förskolan i Moheda

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. 
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas 
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar 

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030. 
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?


Förskoleområdet i Moheda består av tre förskolor. Den lediga tjänsten är för närvarande på förskolan Vegbybacken. Då ny förskola håller på att byggas kommer inom en snar framtid de två förskolorna i Moheda bli en.  

Vi arbetar utifrån gemensamt projekt som sträcker sig över läsåret. Under läsår 22/23 är projektområdet (i och med att helt ny förskola byggs) Funderingar om byggnader och med fokus på Språk - Kultur – Identitet - Mångfald. 

Hos oss i Moheda arbetar vi aktivt med pedagogisk utveckling och har höga ambitioner att ständigt utveckla utbildningen och oss själva, framför allt genom det kollegiala lärandet som sker i såväl de spontana mötena som i organiserade gruppkonstellationer. 

Vi arbetar med dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete som verktyg för att synliggöra och utveckla de lärprocesser som sker i verksamheten, samt för att planera, genomföra och utvärdera undervisning och aktiviteter. Dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet är motorn i verksamheten och är enligt oss i Moheda viktiga och grundläggande förutsättningar för att vi ska kunna erbjuda en förskola av god kvalitet - en förskola som vi kan vara stolta över! 

Se oss gärna på Instagram under namnet forskolanmoheda.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i barngrupp och är även delaktig i olika grupper som syftar till att utveckla verksamheten.  
Du förväntas driva och delta i arbetet med att utveckla utbildningen utifrån läroplanens mål och riktlinjer tillsammans med övrig personal på enheten. 
Förskollärare har utökad planeringstid för att kunna utföra sitt uppdrag i och med ett utökat ansvar för pedagogiken. 

På enheten arbetar vi utifrån ett tydligt uttalat "tillsammanstänk" där man ingår i arbetslaget, men också som en del av hela förskolan. Hos oss är gemenskapen och det kollegiala arbetet viktigt och det är därför en förutsättning att du vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter samt ta del av andras. 
Alla är viktiga pusselbitar i verksamheten. Vi har kompetenta barn, kompetent personal och kompetenta föräldrar! 

Är du en ambitiös och driven förskollärare som brinner för arbetet i förskolan och vill utveckla utbildningen tillsammans med oss? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten!

Kvalifikationer

Förskollärarutbildning samt förskollärarlegitimation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2023-02-06

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-11

Referensnummer: A402465 - 27

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Agnetha Eliasson
Rektor, Förskoleområde Moheda
0472-155 83
agnetha.t.eliasson@alvesta.se

Övrigt

Vi undanber oss all rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till förskolan i Moheda

Alvesta kommun