skoljobb.se

Förskollärare till Eldslösa förskola, 75-100%

Regioner
Utgår

2022-05-30

Ansök nu

Förskollärare till Eldslösa förskola, 75-100%

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vi söker nu en ny kollega till vår förskola där nytänk och engagemang välkomnas! Vill du vara en del i vårt fortsatta arbete med att utveckla en förskola som bidrar till optimalt lärande för varje barn både kunskaps- och känslomässigt?

Eldslösa förskola är belägen i Mjölby stad och ligger i ett bostadsområde i utkanten av Mjölby tätort på östra sidan. Förskolan har sex avdelningar. Vi arbetar med kollegialt lärande både inom förskolan och inom vår gemensamma organisation där ytterligare en förskola ingår.

Vårt aktuella utvecklingsområde och personalens kompetensutveckling fokuserar på leken. Som en del i detta utvecklingsarbete sker kompetensutvecklingen genom leklyftgrupper där man träffar andra medarbetare för kollegialt utbyte.

ARBETSUPPGIFTER
Förskolläraren planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten för förskolebarn enligt läroplanen och verksamhetens styrdokument tillsammans med resten av arbetslaget och förskolan. Målen för verksamheten utgår från Förskolans läroplan, Skollagen och Skolförordningen.

Undervisningen i förskolan ska ske under ledning av förskollärare och syfta till barns utveckling och lärande genom inhämtande och utvecklande av kunskaper och värden. Förskolläraren ska leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.
Planering och genomförande utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig.
Spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen.

Förskolläraren ska utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande och som utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet. Förskolläraren är verksam inom förskolans verksamhetsområde på en eller flera förskolor och arbetsleds av rektor i förskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.

Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa dig och vara lyhörd i mötet med andra människor.
Du har förmåga att reflektera och analysera dokumentation för att leda verksamheten vidare.
Du har förmågan att både självständigt och tillsammans med andra fatta snabba och tydliga beslut. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt samt kollegialt.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och roligt arbete där ingen dag är den andra lik och där du har möjlighet att vara med och utveckla förskolans framtid.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare till Eldslösa förskola, 75-100%

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning