skoljobb.se

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Förskollärare

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Välkommen till Smedjebackens kommun

Våra styrkor är prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Som medarbetare hos oss blir du en viktig samhällsbyggare, någon som gör skillnad. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är ledord. Smedjebacken erbjuder bra boende och våra många föreningar, eldsjälar och entreprenörer bidrar till livskvalitet, sammanhållning och levande traditioner i hela kommunen.   

 

Fridhems förskola 

Fridhem är en förskola centralt belägen i Smedjebackens kommun som har nära till centrum, bibliotek och naturområde. Fridhem är den äldsta förskolan i kommunen och den byggdes 1974. Två av Fridhems fyra avdelningar är alldeles nyrenoverade och även den stora fina gården har nya lekredskap, växter och planteringar.
Förskolan har plats för 66 barn och består av fyra avdelningar, Propellern, Gluggen, Pyret och Loppan.
Fridhem har ett eget kök där all mat tillagas från grunden med flertalet ekologiska produkter.
På Fridhems förskola tycker vi att det är viktigt att vår förskola är välkomnande mot barn och vårdnadshavare, ni är de viktigaste personerna för oss. Vi står för en värdegrund där alla barn får vara sig själva och accepteras för dem de är. På vår förskola arbetar alla pedagoger med undervisning som genomsyras av glädje och trygghet.
Vi dokumenterar barnens utveckling i lär-plattformen Infomentor och där lägger vi också in information kring den dagliga utbildningen så att vårdnadshavare kan följa sitt barns lärande.

 

Arbetsuppgifter
Tjänsten är på en småbarnsavdelning med barn i åldrarna 1-3 år. Du kommer att arbeta i team med förskollärare och barnskötare och vid behov specialpedagog samt resurs- och talpedagog. Du ska tillsammans i arbetslaget arbeta för att varje barn ska utvecklas så långt som möjligt i förhållande till målen i läroplanen, Lpfö18.
Arbetslagen har gemensam planeringstid varje vecka. Förskollärare och barnskötare har även egen planeringstid varje vecka.

Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare eller är i slutet av din utbildning till förskollärare.

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med förskolans värdegrund. Du ska ha en positiv livssyn men framför allt ska du var en person som känner glädje, lust och nyfikenhet inför detta uppdrag och de utmaningar som detta yrke innebär. I ditt arbetssätt har du en tydlig struktur och du är flexibel och ser möjligheter. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, vårdnadshavare och andra aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.  

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice. 

Kontaktinformation
Nina Joensuu, Facklig företrädare Lärarförbundet, 0240660355, nina.joensuu@edu.smedjebacken.se

Hanna Lindgren, Rektor, 0240660087, hanna.lindgren@smedjebacken.se

Arbetsplats
Vasagatan 14

777 30 Smedjebacken

Dela detta jobb

Förskollärare

Smedjebackens kommun