skoljobb.se

Elevassistent till träningsklass på Östergrådsskolans grundsärskola

Ansök nu

Elevassistent till träningsklass på Östergrådsskolans grundsärskola

Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent till särskolans träningsklass. Som elevassistent på särskolan arbetar du i skolan och hjälper elev/elever som behöver stöd i skola och på fritids. Du ger stöd och stimulans utifrån eleven/elevernas specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Det kan till exempel handla om att stödja i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med elevassistentutbildning eller med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. Meriterande är om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i skola eller särskolan. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent på särskolan eller liknande.

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde 7 januari 2020.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Simon Brekell, rektor
Telefon: 0733-03 85 44

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Magnus Hygert Lärarnas Riksförbund
Telefon: 072-1743004
Namn: Rebecka Gustavsson Lärarförbundet
Telefon: 072-5664791
Namn: Jonna Alsén, Kommunal
Telefon: 072-0848299

Ansökan

Referensnummer: C33567 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-12-22

Dela detta jobb

Elevassistent till träningsklass på Östergrådsskolans grundsärskola

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning