skoljobb.se

logga

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9

Regioner
Utgår

2021-10-30

Ansök nu

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9

Om arbetsplatsen

Grundsärskolan åk 7-9 är en enhet som är placerad på två skolor i Linköpings kommun där vi har elever som läser ämnen samt ämnesområden. Vår verksamhet är lokalintegrerad på Ekholmsskolan samt Nya Rydsskolan. 

Ekholmsskolan är en grundskola för åk 7-9 och vi har idag 6 klasser på grundsärskolan som läser ämnen och 1 klass med inriktning mot träning. Vi har även undervisning i paviljong i anslutning till skolan. Nya Rydsskolan är en f-6 skola och vi har idag 3 klasser inne på skolan samt 2 klasser i lokal i anslutning till skolan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa #förvarjeelev och som vill vara med och driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9. All personal på grundsärskolan åk 7-9 ansvarar för att trygga och stödja elevens lärande och utveckling. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för elevernas lärande under deras skoltid. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet. Vi arbetar för elevernas självständighet, arbetar aktivt med motivationsarbete och vi använder oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Tillsammans agerar vi som positiva förebilder och tar ansvar för helheten.

Att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer är en del i arbetet. Som elevassistent bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Du arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. I rollen som elevassistent ansvarar du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen. 

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

Kvalifikationer

Du som söker har en utbildning från Barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Gärna med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med IF, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation.

Vi söker dig med erfarenhet av arbete som elevassistent. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet av att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder.

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-10-28

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: [7799]

Dela detta jobb

logga
Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9

Linköpings kommun