skoljobb.se

Elevassistent

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-10

Ansök nu

Elevassistent

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent kommer du att följa eleven under dennes dag, på lektioner och raster. Du kommer att följa och stödja eleven i dess sociala utveckling och kunskapsinhämtning. Arbetet innebär bland annat att stödja och hjälpa eleven mot måluppfyllelse samt verksamhetsmål i enlighet med läroplan och övriga styrdokument.
Du kommer att ingå i ett arbetslag och samarbeta med pedagoger och andra yrkesgrupper kring eleven samt ha kontakt med vårdnadshavare.


KVALIFIKATIONER
Du har minst gymnasieutbildning, gärna med inriktning barn- och ungdom, alternativ annan utbildning som kan bedömas som relevant. Ingen erfarenhet krävs men vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna kvinnliga sökande utifrån elevens särskilda behov.

Som person är du trygg, stabil och har lätt för att kommunicera. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har dessutom stort tålamod och är självgående. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt.
Personlig lämplighet väger tungt för arbetsgivaren och samspelet med eleven är avgörande. Det kan vara aktuellt med eventuell förlängning efter visstidsanställningens slut. Intervju och urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Tjänstens omfattning är 80%.

ÖVRIGT
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Elevassistent

Mörbylånga kommun