skoljobb.se

Biträdande rektor till Stora Högaskolan

Regioner
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Biträdande rektor till Stora Högaskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Arbetsuppgifter:

Som biträdande rektor arbetar du nära ihop med rektor. Tillsammans leder vi skolan och finns för elever, personal och vårdnadshavare.

Stora Högaskolan F-6 sätter eleven i fokus och vårt övergripande ledord är tillgänglig utbildning. Det innebär att vi arbetar aktivt med att hitta gemensamma strukturer, individanpassning på gruppnivå och tydlighet.

Vi har kommit långt inom digitalisering och det är en inarbetad och van miljö för både pedagoger och elever. Här har ledningen ett stort ansvar för att det goda arbetet fortsätter och att pedagogerna känner sig motiverade att fortsätta med det som fungerar bra men samtidigt vågar förändra det som behövs.

Du kommer ha huvudansvaret för fritids, både verksamheten och personal samt kringpersonal, men tillsammans med rektor är du delaktig i arbetet på hela skolan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Vi vill att du ser det som en självklarhet att skolan är till för alla elever samt har intresse för och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete, förbättringsarbete samt skolans styrdokument.

Du är flexibel och trivs när det är mycket som händer. Du arbetar långsiktigt men kan samtidigt agera i stunden och tycker om att ha flera saker på gång. Som person behöver du vara relationsbyggande, handlingskraftig och kommunikativ.

Skolutveckling är viktigt för dig och du har god förmåga att uppnå resultat och trivs med förändringsarbete. Du är duktig på att ta folk och känner dig redo för att ta personalansvar. Ditt ledarskap kännetecknas av öppenhet och du är en lyhörd och närvarande ledare som skapar tillit.

Erfarenhet av en ledande befattning inom grundskolan samt genomförd rektorsutbildning är meriterande.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-15

Arbetsgivarens referensnummer: A917548

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Stora Högaskolan

Stenungsunds kommun