skoljobb.se

Bibliotekarie till Stockholms hotell- och restaurangskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Bibliotekarie till Stockholms hotell- och restaurangskola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholms hotell- och restaurangskola är en gymnasieskola med drygt 600 elever, belägen ett stenkast från Globen. Förutom de nationella programmen samt introduktionsprogram så har skolan även gymnasiesärskola och vuxenutbildning.  

Läs mer på skolans hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig bibliotekarie med driv och stor kompetens till vår skola! Du är en engagerad bibliotekarie med definitivt ett elevfokus. Du förväntas ta egna initiativ och fortsätta att utveckla vårt nuvarande bibliotek så som det är i dag. Du vill bidra till elevernas läslust samt skapande av media och ser det som en del av lärandet. Du känner dig trygg med att vägleda eleverna i deras val av böcker och du är en viktig tillgång för eleverna i informationssökande och källkritik. Du har god digital kompetens och förväntas utifrån uppdraget vara aktiv i sociala medier kring vad biblioteket kan erbjuda. 

Vi är stolta över vår HBTQ certifiering och förväntar oss att du ser det som en självklarhet att bli del av den certifieringen genom våra interna utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en stor organisationsförmåga och dokumenterad erfarenhet av arbetet som bibliotekarie. Du har även erfarenhet av att arbeta i skolmiljö. Mycket goda kunskaper i det svenska i såväl tal som skrift. Som person är du självgående, engagerad och servicemedveten. Du är också kreativ och öppen för nya idéer och synpunkter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal inom kommunen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Deltid
Tillträde      2022-08-08
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      80 %
Ort      Johanneshov
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3194
Kontakt
  • Maria Eliasson, 0761240295
Facklig företrädare
  • Patrick Linderoth DIK, patrick.hso.linderoth@stockholm.se
Publicerat      2022-05-05
Sista ansökningsdag      2022-05-22
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Bibliotekarie till Stockholms hotell- och restaurangskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen