skoljobb.se

logga

Barnskötare till Harvestadsskolornas fritidshem

Regioner
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Barnskötare till Harvestadsskolornas fritidshem

Om arbetsplatsen

Harvestadsskolorna är en modern skola fördelad på två skolkroppar. Harvestadskolan byggdes 2015 och Bogestadsskolan 2018. Fritidshemmet har fem avdelningar, på Harvestadsskolan ligger avdelningarna Björnen, Rådjuret och Älgen och på Bogestadsskolan ligger avdelningarna Vargen och Ugglan.

Fritidshemmet arbetar utifrån teman, dessa teman har våra ledord ”Kunskap”, ”Trygghet” och ”Glädje” som utgångspunkt. Vi jobbar även utifrån prioriterade mål, i år har vi valt att jobba med Trygghet, med fokus på språkbruket mellan eleverna. På fritidshemmet jobbar vi särskilt fokuserat kring språk och kommunikation utifrån läroplanens centrala innehåll.

Fritidshemmet har en ansvarig kollega som avlastar gruppen med den operativa planeringen under terminen, exempelvis planera scheman och bemanna upp verksamheten vid behov. Vi har en förstelärare som ger stöd i det pedagogiska uppdraget.

Vår vision är "Harvestadsskolan - kunskap, trygghet och glädje för alla, hela dagen".Var med och fortsätt driva skolutveckling i en snabbt växande organisation! Välkommen med din ansökan till oss.  

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är fritidshemmens och pedagogernas uppdrag att ”stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.”

Som barnskötare i fritidshem ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2022-12-23

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7876

Dela detta jobb

logga
Barnskötare till Harvestadsskolornas fritidshem

Linköpings kommun