skoljobb.se

Barnskötare till Gustavalunds förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Barnskötare till Gustavalunds förskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.


GUSTAVALUNDS FÖRSKOLA är en tre avdelnings förskola som ligger centralt belägen nära Ekerö centrum där alla bussar passerar. Den har en unik tillgång av Ekebyhovs slotts unika park och andra grönområden samt närheten till utbudet i centrum, tex biblioteket.
Gustavalund ingår i samma enhet som Gräsåker och Knalleborgs förskolor. På vår enhet arbetar pedagoger med olika utbildningar och kompetenser, vi har en tydlig organisation där alla medarbetare är delaktiga och betydelsefulla vilket skapar stor arbetsglädje och trivsel.
 

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Det går en röd tråd genom Ekerö kommuns förskolor – med aktiva nätverk delar vi med oss, samarbetar och jobbar från samma grund och tänk. Tillsammans utvärderar och applicerar vi de bästa och viktigaste metoderna för våra barn. Din ambition att utvecklas behövs för att vi ska kunna fortsätta ge barnen rätt förutsättningar. Därför uppmuntrar vi fortbildning och förväntar oss att du är öppen och nyfiken på nya angreppssätt och metoder.

I vår verksamhet lägger vi stor vikt vid innehållsrika och utmanande pedagogiska miljöer samt att vi arbetar projekterande. Vi är en utvecklingsbenägen enhet som just nu jobbar med att implementera den reviderade läroplanen och undervisnings begreppet. Vi inspireras mycket av ny skolforskning såsom Challenging Learning och att utmana barnens tänkande. Hos oss får alla delta i kompetensutveckling, handledning och kollegialt lärande inom hela enheten.

Barnskötaruppdraget innebär att du skall arbeta enligt förskolans styrdokument och mål i samarbete med övriga pedagoger och föräldrar. Du skall kunna arbeta såväl självständigt som med olika kollegor, tillsammans skall ni utmana varje barns utveckling och lärande varje dag. Du skall vara initiativrik, utvecklingsbenägen, lekfull och nyfiken på barnens tankar och idéer. Du skall behärska IT och teknik för att kunna dokumentera varje barns utveckling och lärande.

Några av våra kommungemensamma aktiviteter som du kan delta i:

  • Pedagogiskt nätverk
  • Nätverk kring miljöarbetet och giftfri förskola
  • Handledning och work shops inom, Ikt, specialpedagogik, pedagogiska miljöer, undervisnings begreppet.

Kvalifikationer

För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

  • vara utbildad barnskötare eller har motsvarande utbildning och/eller erfarenhet.
  • vara lösningsinriktad, flexibel och ansvarstagande samt bra på att samspela och är en del i ett team.
  • ha förmågan/intresse av att utveckla och underhålla pedagogiska lärmiljöer som utgår från barnens intressen
  • tillsammans med barnen och dina kollegor reflekterar över verksamheten och utmanar barnens i deras lärande och utforskande.

Vi ser gärna att du också uppfyller följande kvalifikationer:
Det är meriterande om du är väl förtrogen med IT och andra tekniska hjälpmedel då vi dokumenterar barnen i Förskoleappen. Vi ser gärna sökande med olika kompetenser och intressen som kan utveckla verksamheten tex musik, idrott, teater, digital- IT kunskap.
Vi arbetar aktivt för att öka jämställdhet och etnisk mångfald, varför vi gärna ser sökande som bidrar till detta.

Tillträde: 2020-03-01 eller efter överenskommelse
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun


Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.


Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.


För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.


Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Kontaktpersoner

Hanna Eriksson

Förskolechef

073 6604270

Dela detta jobb

Barnskötare till Gustavalunds förskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen