skoljobb.se

Nyheter

Kampanj för att hjälpa svårt sjuka barn

Skoljobb stödjer MinStoraDag som förverkligar svårt sjuka barns önskedrömmar

Skoljobb startade 9 januari en kampanjen som stödjer MinStoraDag som förverkligar svårt sjuka barns önskedrömmar. 

Kampanjen pågår fram till 9e februari och om Skoljobb.se då fått 10 000 ”gilla-klick” på Facebook skänker vi 50 000 kronor till MinStoraDag som är en insamlingsstiftelse sen år 2000. Om vi uppnår 10 000 ”gillare” är varje ”gilla-klick” fem kronor som går till MinaStoraDag, i förmån för barnen i vårt samhälle som inte har det så lätt. MinStoraDag ger barn som ligger på sjukhus med svåra sjukdomar något att drömma om som gör deras vistelse lite magisk. Verksamheten har under åren förverkligat barnens drömmar att till exempel simma med delfiner, sjunga med idoler eller ställa till med kalas kompisar. Läkarna på sjukhuset identifierar vilka barn som får sin stora dag uppfylld.

Varje år får hundratals sjuka barn magiska dagar och gruppaktiviteter som tusentals barn får vara delaktiga i som konsertbesök och ungdomsläger arrangeras också av MinStoaDags verksamhet.

För tolv år sen startades stiftelsen MinStoraDag av Claire Rosvall och idag sammarbetar den med de Universitetssjukhus som finns i landet och de flesta barn- och ungdomskliniker. Över hela landet finns 270 volontärer utspridda som med glädje och hjärta lägger ner sin tid med MinStoraDag och engagerar sig i barnen. Bidrag från stiftelser, företag och privatpersoner får stiftelsen hjälp för att gå runt och fortsätta förverkliga de svårt sjuka barnens drömmar. 

Stöd kampanjen gilla vår facebook-sida på http://www.facebook.com/skoljobb